Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: zlodeika Категория: Други
Прочетен: 57095 Постинги: 18 Коментари: 59
Постинги в блога от Октомври, 2011 г.

Най-мразя да ми слагат етикет. Да не говоря пък, как ме вбесява, когато ме и обобщят. Преди два дни попаднах тук на едно "четиво" именувано "До теб, тъпи сънароднико!" и ми причерня, та затова и се разметох, защото си знам колко нелицеприятна ставам в такива моменти. Едва тази нощ се върнах да го прегледам пак и да му река на въпросния „умньо”, какво мисли една негова сънародничка по въпроса.

 
Драги ми Умньо,

 

изобщо не ме изненадва така наречената ти позиция, предвид факта, че си рожба на едно много, ама много увредено поколение, което (като изключа единици) никога няма да може да мисли адекватно на новата ситуация, в която се налага да живее. Това обаче не те оправдава и още по-малко ти дава право да ме наричаш тъпа, защото съм упражнила правото си да реша кой и как да управлява бъдещето ми.

Нека припомня и това, че в любимото ни Отечество президент и вицепрезидент се избират мажоритарно с абсолютно мнозинство, като за да бъдат избрани се изискват 50% + действителни бюлетини. Ако никой не е получил необходимия резултат или избирателната активност е по-ниска от 50 на сто, в 7-дневен срок се провежда втори тур, на който отпада изискването за избирателна активност, но се състезават само 2 двойки кандидати. Изборите за кметове на общини са под същите правила, но при тях няма изискване да са участвали повече от половината избиратели от съответната община или кметство дори и на първия тур. А при избора на общински съвет се прилага добре познатия метод Д`Онт в първата му стъпка. Ей това са простичките правила, които вероятно са твърде дребни за твоята космополитност факти, „умни” сънароднико, обаче са полезни.

Повече от инфантилно е да му хрумне на човек, че е възможно българинът да обяви бойкот на изборите и да си остане у дома, при условие, че партийни активисти винаги ще има и винаги са в първите редици до избирателните урни, което обезсмисля граченето на безумния призив "Стойте си у дома!". Като толкоз ти се е прищял бойкот да беше поодухал мухъла от сивото вещество в главата си и да беше избрал Светльо Витков, та като спечели на първи тур, да идат да се отстрелят всички останали. Ей на това му казвам аз и гражданска позиция , и "нежна революция" :)))))) Да, ама Не!, както каза някога Бочаров.

И вместо да ме етикетираш като "тъпа" или "инфантилна" по-здравословно би било да си удариш два хубави шамара - може и да ти заместят "Гинкобилоба"-та. Или пък, не щеш ли, да те изтърбушат наопаки с хастара и да изпълзиш най-сетне от удобството на безрезервната ти обич към робията. Пълзенето е по-достойно от словоблудствие в несвяст.

 


Категория: Други
Прочетен: 3198 Коментари: 9 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: zlodeika
Категория: Други
Прочетен: 57095
Постинги: 18
Коментари: 59
Гласове: 138
Архив
Календар
«  Октомври, 2011  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31